An Interview with Madeleine from Candle Salon

Een interview met Madeleine van Candle Salon

In dit interview spreken we met Madeleine, eigenaar van Candle Salon, een kaarsenboetiek die milieuvriendelijke, luxe kaarsen maakt.

Vertel ons een beetje over jezelf?

Ik ben geboren in Ivoorkust en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Nederland. Als jongste van zeven kinderen kun je je voorstellen hoe verwend ik ben! Ik ben moeder van vier kinderen en getrouwd met mijn middelbare schoolliefde.

Wat is het verhaal achter Candle Salon?

Ik kreeg een cadeaubon en kocht er een kaars mee, zoals mijn collega mij adviseerde. Ik was zo verliefd dat ik hier iets mee wilde doen. Ik begon formules en recepten te oefenen en te onderzoeken. Ik wilde plantaardig, biologisch en vrij van chemicaliën zijn en het duurde een jaar voordat ik een formule had waar ik een grote fan van was. Zo werd Candle Salon geboren.

Wat is jouw favoriete Candle-product? Waarom?

Het is best moeilijk om te kiezen, zoals kiezen wie je favoriete kind is. Het zijn allemaal mijn baby's, ik hou van ze allemaal. Maar als ik er één zou moeten kiezen, zou ik Hidden Figs zeggen. Het is aards en zorgt altijd voor de juiste sfeer met een warme sensuele geur. Het is een warme en liefdevolle kaars, een beetje sterk maar fijn.

Heb jij een favoriete plek in Amsterdam? Waarom/wat betekent het voor jou?

Niet echt een favoriete plek, maar ik hou van de grachten zoals de Prinsengracht of de Herengracht. Ik fiets graag langs de grachten. Het is een droom van mij om ooit een winkel dichtbij de grachten te kunnen openen!

Wat betekent lokaal vakmanschap voor jou?

Lokaal vakmanschap betekent dat het klein en niet industrieel is. Het gaat om mensen die weten wat ze doen en hun vak kennen, iets moois weten te creëren; en anderen die dit herkennen en houden van wat ze maken. Het gaat ook over verkopen aan de lokale bevolking die altijd bij je terugkomt of aan toeristen die een souvenir willen van een land dat ze hebben bezocht.

Als je beroemd zou zijn, waar zou je dan beroemd om zijn?

Ik zou bekend staan ​​als ondernemer of zakengoeroe, die bedrijven helpt en erin investeert, en jonge ondernemers helpt te doen wat ze graag doen en daar succesvol in te zijn.

Als je de rest van je leven elke dag één maaltijd zou moeten eten, welke zou dat dan zijn?

Attieke met gebakken vis (waarschijnlijk zalm) en wat tomaten en paprika. Ik denk dat dit mijn favoriete maaltijd voor de rest van mijn leven zou zijn.

Beste boek dat je ooit hebt gelezen?

Een boek van Oprah Winfrey genaamd What I Know For Sure . Ik ben door dat boek echt geïnspireerd geraakt om een ​​nog beter mens te worden. Een van de belangrijkste lessen die ik uit dit boek heb geleerd, was dat ik mijn bedoelingen leerde kennen. Jezelf afvragen wat je werkelijke bedoelingen zijn achter de keuzes die je maakt en de dingen die je doet. Ik heb dit boek jaren geleden gelezen, maar tot op de dag van vandaag vraag ik me vaak af wat je werkelijke bedoeling is, en waarom doe je wat je gaat doen. Ik denk dat dit boek mijn leven echt heeft veranderd.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.