Claudia, from Undercharments

Claudia, van Undercharments

Het Amsterdamse Undercharments maakt duurzaam ondergoed. Hun lingerie is niet alleen ademend en duurzaam, maar ook gemaakt van duurzame koffie- en bamboestoffen. In dit interview praten we met Claudia Ahlers, oprichtster van Undercharments.

Vertel ons een beetje over jezelf?

Mijn naam is Claudia Ahlers. Het grootste deel van mijn familie zijn creatieve kunstenaars. Ze werken met hun handen, maar mijn creativiteit nestelt zich in mijn hoofd. Ik heb anderen nodig om mijn ideeën tot leven te laten komen. Mijn passie is het zoeken naar uitmuntende en zeer creatieve personen zoals Gabriela Hearst. En als ik vakmanschap of hoge eisen in een product zie, gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zie graag het talent van anderen en heb veel respect voor hen. En als ik zie dat creativiteit ook mijn hoofd doet tollen met nog veel meer creativiteit voor mezelf.

onderbeletteringen

Wat is het verhaal achter Undercharments?

Naarmate we met meer creativiteit kunnen spelen, geloof ik dat we ook meer met ondergoed kunnen spelen. Spelen met stoffen, prints en meer. Naar mijn mening zien de meeste merken er op de lingeriemarkt hetzelfde uit. Kanten lingerie of gewoon basics. Met Undercharments bieden wij een nieuw soort lingerie aan. We spelen wel met prints en door het gebruik van koffiestof onderscheiden we ons van andere merken. Daarnaast biedt Undercharments vrouwen ook een alternatief om te kiezen voor duurzame lingerie.

Kun je ons iets vertellen over koffiestof?

Koffiestof is gemaakt van koffiedik. Na het drinken van koffie zijn de restjes nat en wordt gemalen koffie verspild. In plaats van dit bij het gewone afval te dumpen, wordt het gerecycled tot een duurzaam bioproduct, ons koffiegaren. En met dit Coffee Yarn maken we charmant, duurzaam ondergoed.

onderbeletteringen

Wat betekent lokaal vakmanschap voor jou?

We hebben allemaal meer talenten dan we weten. Mensen die hun vakmanschap en dus hun talent laten zien, hebben de stap gezet om naar voren te komen, te laten zien waartoe ze in staat zijn maar zich ook kwetsbaar te durven opstellen. Dat respecteer ik ten zeerste!

Beste boek dat je ooit hebt gelezen?

Het beste boek dat ik ooit heb gelezen is Parfum: het verhaal van een moordenaar van Patrick Suskind. Het is een verhaal over een parfummaker die ondanks zijn ongelooflijke talent door de samenleving wordt gemeden en afgewezen. Wat niemand weet is dat zijn eigen reukvermogen bovennatuurlijk scherp is – en dat hij bereid is tot het uiterste te gaan om de perfecte geur te creëren.

onderbezettingen

Wat is je favoriete plek van alle plaatsen waar je hebt gereisd?

Jordania, en aan de dode zee zijn. Of beter gezegd: het zoutmeer. Het was een van de eerste kuuroorden ter wereld en leverancier van een grote verscheidenheid aan producten.

La Boutique is een online marktplaats waar u ethisch gemaakte producten kunt kopen die zijn gemaakt door onafhankelijke lokale winkels en ambachtslieden. Vind Undercharments nu op onze marktplaats.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.