Meet Kim from Wattles & Daisies

Maak kennis met Kim van Wattles & Daisies

Wattles and Daisies oorbellen zijn handgemaakt in kleine batches in Amsterdam. Een jaar geleden ontdekte Kim polymeerklei en begon ze extra lichte statement-oorbellen voor zichzelf te maken... kort daarna werd Wattles & Daisies geboren. In dit interview ontmoeten we Kim om meer over haar en Wattles & Daisies te weten te komen.

Vertel ons een beetje over jezelf?

Mijn naam is Kim en ik ben geboren in België. Ik ben opgegroeid tussen België en Australië en heb voor mijn werk veel over de wereld gereisd. Dus zoals je wel kunt raden, hou ik van reizen :-) Ik hou ook van dieren, koken, fotografie, yoga en alles wat creatief is. Een paar jaar geleden ben ik in Amsterdam neergestreken en het is hier helemaal geweldig.

lellen en madeliefjes

Wat is het verhaal achter Wattles & Daisies?

Ik heb altijd genoten van kunst en handwerk en van het maken van cadeaus voor vrienden of om het huis te versieren. Ik hou ook van mode en accessoires, vooral statement oorbellen. Het enige probleem is dat statement-oorbellen altijd behoorlijk zwaar zijn en dat ik aan het eind van de dag/nacht vaak last kreeg van mijn oren. Ongeveer twee jaar geleden ontdekte ik polymeerklei en de lichtheid ervan. Ik begon oorbellen voor mezelf te maken en besefte al snel dat ik hier graag een klein bedrijf van zou willen maken.. dus hier ben ik! Wat de naam van mijn merk betreft, wilde ik mijn mix van Australische en Belgische culturen en mijn liefde voor planten onder de aandacht brengen. Dus selecteerde ik een gewone Australische plant (vlecht = mimosa) en de Europese madeliefjebloem.

lellen en madeliefjes

Kun je ons iets vertellen over polymeerklei?

Polymeerklei is een lichtgewicht materiaal dat je met je handen of bijvoorbeeld met een pastamachine kunt vormen. Het stolt door het 30 minuten in de oven op ongeveer 110°C te bakken. De vormen, texturen, kleuren die je dit materiaal kunt geven zijn oneindig. Dat is wat ik er zo leuk aan vind!

lellen en madeliefjes

Kleine Collins — De Pijp, Amsterdam

Heb jij een favoriete plek in Amsterdam (of in Nederland)? Waarom/wat betekent het voor jou?

Mijn favoriete plek voor brunch in Amsterdam is Little Collins in de Pijp. Het is een Australisch café en door de menukaart voel ik me thuis. Ook erg leuk om het Aussie accent te horen dat ik zo mis :p Verder vind ik het Caprera wandelpark in Bloemendaal ook helemaal geweldig. Ik ga daar vrijwel elke dag met mijn hond wandelen. Als je daar wandelt, kun je je echt losmaken van alles en ontspannen genieten van de natuur. Ik hou ervan!

Wat betekent lokaal vakmanschap voor jou?

Lokaal vakmanschap betekent in de eerste plaats alles wat lokaal handgemaakt is. Sinds ik Wattles & Daisies begon, heb ik zoveel prachtige getalenteerde lokale artiesten ontmoet. Ik heb het gevoel dat wanneer je bij een lokale kunstenaar koopt, het niet alleen het product is dat je koopt, maar ook het verhaal erachter, de worstelingen, de vreugden, enz. van die persoon. Je hebt een connectie met die artiest en het maakt je product nog interessanter.

lellen en madeliefjes

Als je de rest van je leven elke dag één maaltijd zou moeten eten, welke zou dat dan zijn?

Deze is moeilijk, omdat ik graag eet en voedsel uit elke cultuur ontdek. Ik hou van alles haha ​​:p Maar ik moet blijven “pasta” in welke vorm dan ook is altijd mijn go-to/feel good meal. Als het een dessert was, zou ik Pavlova of Tiramisu zeggen.

lellen en madeliefjes

Beste boek dat je ooit hebt gelezen?

Heel moeilijke vraag! Ik hou van lezen! Eerlijk gezegd kon ik niet één favoriet boek kiezen. Ik lees graag romans, maar ook wat meer ‘educatieve’ boeken. Op dit moment lees ik over Ayurveda.

Wat is je favoriete item dat je vorig jaar hebt gekocht?

Mijn paddleboard! Toen ik in Panama woonde, stond ik altijd op mijn paddleboard. Het is zo vredig, maar ook zo'n goede training. Ik probeer mijn hond te leren om bij mij op het bord te komen, maar ze is bang voor water, dus het is nog niet gelukt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.