Talking to Yasna from Passionis Verae

In gesprek met Yasna van Passionis Verae

In dit interview spreken we met de in Chili geboren Yasna die Passionis Verae in Amsterdam runt, een breistudio die modeaccessoires maakt van natuurlijke wol en vezels.

Vertel ons een beetje over jezelf?

Ik ben Chileens van geboorte, Spaans door adoptie en een gelukkige inwoner van Nederland.

Wat is het verhaal achter Passionis Verae?

Als kind groeide ik op in een textielstad waar alles doordrenkt was met wol. Onze kleding, huizen en hobby's werden allemaal gekenmerkt door dit materiaal. Leren breien kwam tegelijk met leren lezen en schrijven!

Wat is jouw favoriete Passionis Verae-item? Waarom?

Ik begon met het maken van een muts voor mezelf toen ik vanuit Malaga, Spanje, in Amsterdam aankwam, vanwege de kou en omdat ik de fiets gebruikte, het was voor mij heel noodzakelijk, en ik herinnerde me... hoe graag mijn handen breien!! Daarna ben ik verder gegaan met de sjaal en zo begon Passionis Verae!!

Heb jij een favoriete plek in Amsterdam? Waarom/wat betekent het voor jou?

Ik ben altijd een toerist in Amsterdam. Het hele land lijkt mij charmant. Ik hou van plaatsen fotograferen, fietsen en wandelen in de grote prachtige parken in de omgeving zoals De Bretten of Spaarnwoude. Ik voel me in contact met de natuur.

Wat betekent lokaal vakmanschap voor jou?

Het is een van de aspecten die ik het leukst vind aan dit land. Het geeft mij de kans om mijn passie te ontwikkelen en die van veel mensen die net als ik hun talenten kunnen laten zien.

Het beste boek dat je ooit hebt gelezen?

Een paar boeken die de manier veranderden waarop ik dingen zie en de toekomst heroverweeg, waren 'Simplify your life' van Elaine St. James en 'Simply Abundance' van Sarah Ban Breathnach.

Wat is je favoriete plek van alle plaatsen waar je naartoe bent gereisd?

Ik heb een diepe waardering voor Amsterdam, Haarlem, Madrid, Malaga, Tenerife en Tomé omdat ik in ze allemaal heb gewoond en omdat ik hun sporen op mijn huid heb.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.